Közel tízezren írták alá a katás adózás megmentését

Megosztás

Kevesebb mint két héttel azután, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) online petíciót indított a katás adózás megmentéséért, már csaknem 10 ezren fejezték ki aláírásukkal a támogatásukat – közölte Dávid Ferenc a parlament gazdasági bizottságának DK-s alelnöke. Hozzátette, „ráadásul ahogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) korábban is jelezte, ők sem támogatják a kata eltörlését”.

A katával kapcsolatos, esetleges változásokat Varga Mihály pénzügyminiszter is szóba hozta májusi meghallgatásán, ugyanis azt mondta: a kisvállalkozói adón mindenképpen finomítani kell. Ezután következett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, de ő sokkal keményebben fogalmazott a katáról. Azt mondta: „a munkavállalók 12-13 százaléka választja ezt a normál adózásnál nagyságrendekkel jobb közteherviselési formát, ami lényegesen torzítja a piacot”.

(hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Most értékes nyereményeket is begyűjthet!

Kapcsolódó cikkek