Egy mexikói különlegesség nyomában

Megosztás

Honnan is eredeztethető a Coyote Triumfo del Desierto Chihuahua Sotol létrejötte? Kinek az ötlete és szorgos munkája vezetett oda, hogy az ital olyannyira elsőrendű minőségben tudott elkészülni?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten a bejegyzés keretei között. Leginkább amiatt, mivel szent meggyőződésünk, hogy a Coyote Triumfo del Desierto Chihuahua Sotol az egyedisége miatt egyértelműen megérdemli a külön bemutatást.

A Coyote Triumfo del Desierto Chihuahua Sotol létrejöttének körülményei

Talán már sejthető is bizonyos szinten, hogy egy mexikói különlegesség az, amelyről szó van. Amelynek mestere és megálmodója kúpos kemencében, forró kövön dolgozva és munkálkodva érte el, hogy a pompás ital létrejöjjön.

Tudatosan építve a Mexikóban rendelkezésre álló kifogástalan alapanyagokra. Ugyanis fontos tényezőnek számít, hogy a Coyote Triumfo del Desierto Chihuahua Sotol a tradicionális mesquite fa felhasználásával készül.

Mégpedig gondosan kialakított, végletekig finomhangolt folyamat eredményeként. Néhány sajátosságra ki is fogunk térni a következő bekezdésben.

További érdekességek és sajátosságok

A készítés folyamatának egyik lényeges titka és állomása, hogy a coyote sotol kétszeres lepárlására úgynevezett copper alembic stillben kerül sor. Ez a megoldás egyébként Gerado Ruelas nevéhez köthető, akit a növény egyik legnagyobb élő mestereként tartanak számon.

Az iDrinks szeszes italai között elérhető Coyote Triumfo del Desierto Chihuahua Sotol alkotója és megálmodója tradicionális földes kúpkemencével dolgozik, ez is egy fontos összetevője ugyanis a kifogástalan produktumnak.

A kúpkemence esetében egyrészt a magas hőmérsékletnek, másrészt pedig vele együtt a mexikói föld zamatvilágának van még igencsak markáns szerepe abban, hogy az ital valóban elsőrendű nívót tudjon képviselni minden nemében.

Ami még szintén lényeges a készítési folyamatban

Lényeges szegmense az alkotás rutinjának az is, hogy magára az erjesztésre egy tölgyfa kádban kerül sor. Mégpedig kristálytiszta kútvíz használata mellett, ami szintén komoly hozzáadott értéket jelent a végeredmény színvonalát illetően.

Ugyancsak folyamatos precizitás eredményeként került bevezetésre a Coyote Triumfo del Desierto Chihuahua Sotol létrehozása kapcsán, hogy az ital kettős desztilláción megy át copper alembic stillben.

Ahhoz, hogy mindezt magas színvonalon sikerül megvalósítani, mi sem bizonyítja jobban, minthogy 2020-ban aranyérmet sikerült nyerni egy brüsszeli versenyen. Ami korántsem a véletlen műve, hiszen a különleges karakterében édes finomságot hoz a coyote kalandos alakjával, kristálytiszta jelleggel és varázslatos viszkozitással egybekötve.

Kapcsolódó cikkek