Már megint propagandát küldött a kormány az oltásregisztrációs e-mail-címekre

Megosztás

Úgy látszik, a Kúria korábbi ítélete sem jelent visszatartó erőt.

Nemrég újabb e-mailt kaptak azok, akik a koronavírus-oltásra való regisztrációkor megadták az e-mail-címüket – de a vakcinákról és a betegségről ezúttal sem esett benne szó.

Mint azt a Media1 is írja, a legfrissebb levélben olyanokat állít az Orbán-kabinet, hogy „egyes brüsszeli vezetők mindenáron meg akarják büntetni Oroszországot, és olyan büntetőintézkedéseket is akarnak, amelyek további kifizethetetlen terhet raknának az európai, így a magyar állampolgárok vállára”.

Az e-mail későbbi részében kitérnek arra is, hogy szerintük „a magyar közéletben is vannak olyan szereplők, akik támogatják ezeket az elképzeléseket, és akár a gázcsapokat is elzárnák”.

Érdekesség, hogy a Kúria korábban kimondta, hogy az egyik ellenzéket bíráló korábbi hasonló spamlevél törvénysértő volt – a legfőbb bírósági grémium szerint az esélyegyenlőség elvét és a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét is sértette az a levél, amit az orosz-ukrán háború második napján küldött ki a kormány.

Az Alkotmánybíróság azonban másként látta ezt: indoklásuk szerint a Kúria nem vette kellő súllyal figyelembe, hogy a leveleket sajátos körülmények között, rendkívüli háborús helyzetben, főleg az állampolgárok tájékoztatása érdekében küldték ki, a vitatott közlés a tartalma alapján önmagában nézve nem irányult a 2022-es országgyűlési választásokon induló pártok vagy képviselőjelöltek támogatására, hanem közérdekű célt szolgált. Emiatt az Alkotmánybíróság megsemmisítette a Kúria korábbi döntését, és alaptörvény-ellenesnek nyilvánította a kormány tájékoztató hírlevelével kapcsolatban hozott végzést.

via Media1.hu

Kapcsolódó cikkek