Erőszakkal vették el a bort a másik társaságtól Ózdon

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatalkorú, és egy 34 éves férfi ellen rablás bűntette miatt. Az elkövetők 2021. szeptember végén, éjszaka, Ózdon, egy autóbusz állomás környékén bort akartak szerezni egy férfitól, aki nem adta át az italt, ezért a fiatalkorú a sértettet megütve elvette a palackot.

A vádirat szerint az elkövetők 2021. szeptember végén, éjszaka, Ózdon, az autóbusz pályaudvar területén italoztak. Tőlük néhány méterre egy általuk ismert férfi egy másik férfi társaságában szintén alkoholt fogyasztott. A férfi az ismerősét odahívta, és 500 forintot kért. Ő kijelentette, hogy nincs pénze, ezért a férfi felszólította fiatalkorú társát, hogy kutassa át a zsebeit, ami megtörtént, de pénz nem került elő.

Néhány perc elteltével a vádlottak ismerőse a társával – akinek a kezében két literes műanyag flakonos bort volt -, elindultak. Az elkövetők követték őket, mivel elhatározták, hogy a bort megszerzik. Többször utánuk kiáltottak, hogy álljanak meg. A két férfi ekkor már megijedt, és próbáltak eltávolodni, a fiatalkorú azonban utolérte őket. Felnőtt társa felszólította, hogy vegye el a bort.

A fiatal először kérte a boros flakon átadását, de a sértett nem adta, ezért a fiú megragadta a sértett kezében lévő italt, rángatta, de nem sikerült elvennie. Ekkor megfogta a sértett ruháját, a földre akarta rántani, eredménytelenül, így még mindig nem jutott hozzá a borhoz, ezért végül arcon ütötte. A sértett megtántorodott, a fiatalkorú kivette a kezéből a bort. A felnőtt arra utasította, hogy nézze meg azt is, más érték van-e nála. Ekkor a megtámadott rendőrért kiáltott, és társával a közelben lévő rendőrség irányába futott.

A vádlottak azonnal inni kezdtek, és mire a rendőrök elfogták őket, a flakonban már csak kettő deciliter maradt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak közül a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést, a büntetett előéletű felnőtt vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó cikkek