Újabb “ellenzéki” találta ki nagy hirtelen, hogy elindul a közös ellenzéki jelölt ellen

Megosztás

A rossz nyelvek szerint van az a pénz, amiért valaki hirtelen szembefordul saját pártjával és inkább Orbán szekerét tolva elindul az ellenzéki összefogás jelöltje ellen az áprilisi választáson. Az LMP azonnal kizárta tagjai közül Takács Lajost, akinek hirtelen érkezett az isteni szikra. Arra azonban nehéz választ adnia, hogy akkor miért nem az előválasztáson mérettette meg magát.

Az LMP badacsonytomaji önkormányzati képviselője, Takács Lajos csütörtök délután jelentette be, hogy ő is elindul a Veszprém 3-as választókörzetben, ahol egyébként Rig Lajost az egyesült ellenzék közös jelöltje. Hasonló húzás miatt a párt éppen aznap függesztette fel Hajdu Mária tagságát, mert ő is indulni készül a közös ellenzéki jelölttel szemben a budapesti 3-as választókörzetben.

Minden ilyen hirtelen elhatározás kizárólag a Fidesz érdekeit szolgálja

Takács a Telexnek azt mondta, azért nem indult az előválasztáson, mert „nem éreztem úgy, hogy részt kell vennem. Azt sem tudtam, hogy hány jelölt lesz, és kik fognak indulni”. Az LMP a lapnak az ügyről azt mondta, hogy Takács indulásával egyértelműen szembefordult a párttal, ezért többé nem tagja az LMP-nek. Egyben a szavazóktól azt kérik, hogy „ne dőljenek be a politikai éleslátásukat csak az aláírásgyűjtés előtt pár órával hirtelen megtaláló indulóknak, és minden körzetben támogassák szavazatukkal az előválasztáson győztes jelölteket”. A Fidesz hivatalos jelöltje a körzetben egyébként Navracsics Tibor.

Kapcsolódó cikkek