Több, mint ötven hibát fedeztek fel az Ellipsum fürdőben, javításuk folyamatban

Megosztás

A miskolctapolcai élményfürdő első bő féléve nem lett éppen sikertörténet. Rengeteg hiba lépett fel az egyelőre nagyon fiatal komplexumban. Február elsején bezárt az Ellipsum, a karbantartás jelenleg is zajlik. A tervek szerint áprilisban következhet be az újraindítás.

Garanciális javításokat végeznek újra a június 12-én megnyitott Ellipsum Strand- és Élményfürdőben. Legutóbb szeptember végén zárt be a komplexum új része, hogy fél hónap alatt a kivitelező kijavítsa a hibákat. Most ötvenkét – az üzemeltetés során – új vagy újra felmerülő problémát írtak össze a Miskolci Fürdők Kft. szakemberei. A részletekről a Minap.hu számolt be.

Több medencénél is előfordult, hogy a burkolat megmozdult, a fuga kijött a helyéről, az élményelemek bizonyos felületein pedig korróziós jelek láthatók. A csúszdákon több repedés megjelent. A vizes játszótéren is vannak problémák, a betonrétegbe bekerülő víz pedig beáztatta a gépházat és a légtechnikai csöveket.

Németh Judit ügyvezető elmondta, jelenleg a bontási szakaszban vannak. – A kivitelező részére átadtunk egy listát, ami több mint ötven pontból állt. Ez tartalmazta, hogy hol tapasztaltunk hibát. Most a szakemberek minden egyes burkolatot megkopogtatnak, kiszedik a fugákat, megvizsgálnak minden élményelemet, hogy azok megfelelően működnek-e. A Ramazuri csarnokban a csúszdáknál fel kellett bontani a járólapot, mert azok nem megfelelő dőlésszögben voltak leragasztva, így egy dolgozónak folyamatosan fel kellett törölni a vizet, nehogy baleset történjen. Ott szélesítik az összefolyót. A csúszdákról még egyeztetnek a szakemberek, hogy hogyan lehet a legkisebb bontással helyrehozni a hibákat, valamint mivel kezeljék a felületet – sorolta az ügyvezető, aki hozzátette, most van itt az ideje, hogy ezeket kicseréljék és kijavítsák. – A vállalkozó rendkívül pozitívan áll ehhez. Reméljük, a javítások után valóban prémium szolgáltatást tudunk nyújtani ebben a prémium fürdőben.

Február 1-jén, amikor az Ellipsum bezárt, megnyitott a Barlangfürdő, hiszen addigra befejeződött ott a karbantartás. Szándékosan előretervezetten történt mindez éppen azért, hogy mindenki, aki ide látogat, megfelelő színvonalú fürdőzésben tudjon részt venni – hangsúlyozta.

Kapcsolódó cikkek