“Milliós bónuszokat tehettek zsebre a KLIK vezérei”, a reakció tökéletesen mutatja a magyar valóságot

Megosztás

A magyarországi pedagógusok béremelése “nem volt életszerű” a leendő köztársasági elnök szerint, a Fidesz hosszú évek óta veszi semmibe az oktatásban dolgozókat. Na nem a KLIK nevű szervezet vezéreit, akik viszont a hírek szerint milliós prémiumokban részesültek. Közérdekű adatigénylés? A járványra hivatkozva 45 napig elhalasztották a válaszadást, ami felér egy beismerő vallomással.

Bár valószínűleg, ezt már a nagyon keményvonalas Fidesz-szavazók sem hihetik el, hogy ebben az ügyben bármi szerepe is lehetne a járványügyi védekezésnek, mégis emögé bújnak a NER haszonélvezői és főnökeik. Döbbenetes, hogy ezzel éveken át mennyi mindent meg lehet úszni.

Közérdekű adatigényléssel fordult a Klebelsberg Központhoz Tóth Endre momentumos politikus, mert információi szerint 2021 év végén az intézmény milliós bónuszokat osztott a tankerületi vezetőknek.

„Míg a tankerületi vezetők milliós bónuszokat kaphattak, addig a pedagógusok bejglit és könyvutalványt kaptak az év végén.”

Tóth arról is beszélt, a Klebelsberg Központot és a tankerületi központot fel akarják számolni, ha nyernek a választáson. Szerinte ezek az intézmények „bürokratikus vízfejek lettek, amelyek csak gátolják az oktatási rendszert”.

A Klebelsberg Központ az ellenzékiek sajtótájékoztatója után nem sokkal a járványra hivatkozva 45 napig elhalasztotta a válaszadást. Remekül eltanulták Müller Cecíliától, hogy ezzel bármit meg lehet úszni és a végtelenségig halogatni.

Related posts