Végül Pekingnek is meg kellett hajolnia, a téli olimpiát is kvázi nézők nélkül rendezik

Megosztás

A 2021-es nyári olimpiai játékok után a 2022-es télit is a nagyközönségtől elzárva rendezik. Egyszerű nézők számára nem árusítanak jegyeket, így valószínűleg a hangulat jelentősen visszaesik az eredeti tervekhez képest. De a távol-keleten is a járvány diktál. Úgynevezett “meghívott csoportokban” lehetnek nézők a versenyeken.

Korlátozott számban lehetnek jelen nézők a februári téli olimpián és a márciusi téli paralimpián Pekingben – írja az MTI. A szervezők hétfőn hozták nyilvánosságra a nézőtéri szabályzat végleges változatát. Ez alapján mégsem adnak el jegyeket a nagyközönség számára a koronavírus-járvány omikron variánsának rendkívüli fertőzőképessége miatt, ugyanakkor korlátozott számban osztanak majd belépőket, de csak olyanoknak, akik minden szempontból megfelelnek a pandémia elleni előírásoknak.

“Tekintettel a jelenlegi súlyos és bonyolult világjárvány-helyzetre, minden résztvevő biztonságának érdekében az a döntés született, hogy nem lesz jegyértékesítés, ugyanakkor meghívott csoportokban lehetnek nézők a helyszíneken a játékok alatt” – írták közleményükben a szervezők. “A szervezők elvárják, hogy a nézők szigorúan betartsák a Covid elleni intézkedéseket minden esemény előtt, alatt és után a játékok biztonságos és megbízható megrendezéséért.”

Korábban már kikötötték, hogy nem lehetnek külföldi szurkolók Pekingben. A tavalyi – 2020-ról elhalasztott – tokiói nyári olimpián egyáltalán nem lehettek jelen szurkolók.

Related posts