Tíz hónapon át utalgatott a gyógyfürdő számlájáról saját magának az ügyintéző hölgy, 50 millió körül lebukott

Megosztás

Lehet, hogy soha senki nem vette volna észre a pénzügyi ügyintéző kópéságát, mert egyszerre mindig csak kisebb összegeket utalgatott magának, igaz, álnéven, de a saját számlájára. De amikor már majdnem századszor tette ezt meg, addigra már felmerült az alapos gyanú.

Nem jogerősen két év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Járásbíróság azt a nőt, aki pénzügyi ügyintézőként 47 és fél millió forint kárt okozott a munkáltatójának

– írta hétfőn az MTI a Debreceni Törvényszék tájékoztatása alapján. A tárgyaláshoz való jogáról lemondó, a bűncselekmény elkövetését elismerő asszonyt „folytatólagosan, információs rendszer felhasználásával jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás” bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, mely arra is kötelezte a vádlottat, hogy az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül a sértett fél részére fizessen meg több mint 4,6 millió forintot. Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője enyhítés miatt jelentett be fellebbezést – írja a Telex.hu.

A vádlott pénzügyi ügyintézőként dolgozott a hajdúszoboszlói gyógyfürdőben, ahol többek között az volt a feladata, hogy a szállítói számlákat rögzítse, illetve a munkáltatója két banknál vezetett bankszámláiról fizesse ki az árukat és szolgáltatásokat a különböző beszállítóknak. A vádlott egyszerű fogással próbálta megrövidíteni munkáltatóit:

Tíz hónap alatt összesen 97 alkalommal saját magának intézett összesen 47,5 millió forint értékben utalást, melyeket csak annyival próbált elleplezni, hogy a fiktív kifizetési kötelezettségeket tartalmazó tételeket manuálisan megváltoztatta, a kedvezményezett neveként egy fiktív nevet adott meg, míg kedvezményezetti számlaszámként a saját bankszámláját rögzítette.

Az elkövető egyébként egy átfogó átvilágítás során bukott le. Nem járt jól, mert az átutalt pénzösszeget sikerült tőle lefoglalni és még a törvény ökle is lesújtott rá.

Kapcsolódó cikkek