Felismerték a lényeget – óriási felvásárlás zajlik a hazai magánegészségügyi piacon

Megosztás

Ennek egyik főszereplője ráadásul Kóka János, egykori SZDSZ-elnök és miniszter, aki immáron nem áll távol a Fidesz-kormánytól sem, az MTVA-val is szerződése van.

A hazai privát egészségügyi szektor legnagyobb felvásárlását hajtja végre a Doktor24 és az UNION a pécsi Da Vinci Magánklinika, a Dunántúl piacvezető privát egészségügyi szolgáltatójának megvásárlásával. Közleményük szerint a Doktor24 és az UNION célja, hogy országszerte kedvező áron tegye elérhetővé a magas színvonalú privát egészségügyi ellátásokat – írja a Hvg.hu.

Így 9 műtővel és 85 ággyal a hazai magánegészségügyi szektor piacvezető sebészeti és ortopédiai profilja, illetve országosan meghatározó járó- és fekvőbeteg-ellátási portfóliója jött létre. A Doktor24 a Dunántúlon és Közép-Magyarországon immár másfél millió család számára nyújt 1 órán belül elérhető privát egészségügyi szolgáltatásokat.

Évi 42.000 orvos-beteg találkozóval és 3200 elvégzett műtéttel a pécsi Da Vinci Magánklinika járó- és fekvőbeteg-ellátásban egyaránt régiós piacvezető.

A Gazdasági Versenyhivatal által már jóváhagyott ügylet a hazai privát egészségügyi szektor történetének legnagyobb akvizíciója. Ezzel az ország legnagyobb magánegészségügyi szolgáltatói közé emelkedett a Doktor24, amely Kóka János volt SZDSZ-elnök érdekeltsége, és tavaly például az MTVA-val szerződött a közmédia dolgozóinak ellátására.

Kapcsolódó cikkek