Hoppá! A rendőrség elismerte, hogy jogszerűtlenül léptek fel a Kétfarkú Kutyapárt emberei ellen Sátoraljaújhelyen

Megosztás

A passzivisták aláírást gyűjtöttek a borsodi városban két ellenzéki ügyben, ám egyszer csak jött a rendőrség és (jogszerűtlenül) a tevékenység befejezésére szólította fel az MKKP embereit.

Márpedig ez valóban jogszerűtlen fellépés volt a hatóságok részéről, a párt kifogásának ezúttal helyt adtak. Történnek még ilyenek Magyarországon?

Helyt adott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) kifogásának a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) keddi határozatában, és közölte, a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság jogsértő módon járt el, amikor az aláírásgyűjtés befejezésére utasították a kétfarkús passzivistákat. Az MKKP is beszállt ugyanis a Fudan Egyetem és az álláskeresési járadék ügyében tartandó ellenzéki népszavazást segítő aláírásgyűjtésébe.

Az NVB határozata szerint a rendőrség rosszul hivatkozott a jogszabályokra, „jogi tájékoztatása szakszerűtlen volt”, tévesen állították, hogy a standolás a gyülekezési törvény hatálya alá tartozik. Ezzel pedig meghiúsították az adott napi aláírásgyűjtést.

Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Kovács Gergely úrnak társelnök Magyar Kétfarkú Kutya Párt Budapest Tisztelt Elnök Úr! Tájékoztatom, hogy Magyar Kétfarkú Kutya Párt aláírásgyűjtőivel szemben 2021. december 29-én, Sátoraljaújhely, Kazinczy utca 156. szám előtt foganatosított rendőri intézkedés körülményeinek kivizsgálására még 2021. december 29-én intézkedtem. A kivizsgálás során megállapítottam, hogy a városi rendÅrkapitányság munkatársai nem a hatályos jogszabályi elÅírásoknak megfelelően jártak el, így intézkedésük nem volt jogszerű. A hasonló esetek elkerülése érdekében a szükséges intézkedéseket megtettem, az érintett ",passzivistáktól" pedig elnézést kérek. Miskolc, idÅbélyegző szerint Tisztelettel: Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy rendÅrségi fÅtanácsos megyei rendőrfőkapitány”

“Hát ez igazán kedves.
És most kivételesen nem cinikus akarok lenni, még ha utólag is, de azért ez teljesen korrekt tőlük szerintem.” – kommentálta a párt a döntést.

Kapcsolódó cikkek