Borsodi segítség a HELL-től, 50 millió forintot kap Szikszó

Megosztás

A Hell Energy cégcsoport 50 millió forintos adománnyal segít Szikszónak. Az utóbbi években már nem először.

A HELL cégcsoport fennállásának tizenöt éve alatt több száz millió forint értékben támogatta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, ezen belül kiemelten a szikszói emberek számára fontos ügyeket. A vállalat 2018-ban és 2020-ban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gyermekonkológiai osztályának fejlesztésére, valamint a koronavírus járvány miatt szükséges eszközök beszerzésére összesen ötvenmillió forintot adott, a tavalyi év egyik legnagyobb, százmillió forintos adományozási akciójának keretében pedig az ország gyermekotthonaiban, így a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gyermekvédelmi Központban élő valamennyi gyereket fejenként tizennyolcezer forint értékű ajándékkal lepett meg – számolt be róla a Minap.hu.

Szikszó városával is folyamatos együttműködésben keresi a cégcsoport a fejlesztési lehetőségeket, melyekkel egy-egy család vagy a teljes közösség életét jobbá teheti, legyen szó akár egy beteg gyerek számára kialakított steril szobáról vagy a szikszói óvodások Mikulás ünnepségének megszervezéséről. A sport, az egészséges életmód támogatása is fontos a HELL ENERGY vállalatcsoport számára, a cég elkötelezett támogatója a sportéletnek is, többek között például a Szikszón és Miskolcon évek óta sikeres versenyzőket kinevelő HELL Fight küzdősport klubnak. A mai napon ünnepélyes keretek között Koncz Zsófia országgyűlési képviselő jelenlétében adta át Csereklye Barnabás, a HELL ENERGY Magyarország Kft ügyvezető igazgatója a cégcsoport idei, ötvenmillió forintos támogatásról szóló oklevelét Szikszó város polgármesterének, Sváb Antalnak. 

„Idén karácsonyra egy olyan meglepetéssel készültünk, ami valamennyi szikszói és környékben élő gyerek, fiatal, és család számára egészséges, élményteli kikapcsolódási lehetőséget nyújt majd. Ajándékunk ebben az évben egy modern, biztonságos kerékpáros park megvalósítása, amely aktív pihenést biztosít az itt élőknek. Az 50 millió forintos beruházás teljes finanszírozását vállalja cégünk, és a tervek szerint májusban, gyermeknapon vehetik birtokba a helyiek az új XIXO Bringa Kertet. A kerékpárpályát padokkal, kandeláberekkel felszerelt gyönyörű parkosított terület veszi majd körül, így azok is ki tudnak itt kapcsolódni, akik esetleg nem két keréken érkeznek.” – mondta el a mai sajtótájékoztatón Csereklye Barnabás, a HELL ENERGY ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó cikkek