Karácsony: Ne dőljünk be, Rogán dolgozószobájában találták ki, hogy Gattyán induljon a választásokon

Megosztás

Teljesen váratlanul érkezett meg miniszterelnökként a semmiből és bár ő maga azt állítja, a kormányváltás a célja a milliárdosnak, a főpolgármester szerint ez butaság, mivel indulása csak és kizárólag a Fidesz érdekeit szolgálja, ahogy korábban minden kamupárt részvétele is.

Gattyán György, a vagyonbecslések alapján 245 milliárd forintnyi értékkel a harmadik leggazdagabb magyar pénteken jelentette be, hogy a novemberben közhírré tett mozgalmát Megoldás Mozgalom néven párttá alakítja, és elindul a 2022-es választásokon. A szexiparból meggazdagodott Gattyán azt állítja, hogy a célja egyértelműen a kormányváltás, de az ellenzék pártjai azt gondolják, indulása inkább a Fidesz érdekében állhat.

Az RTL Klub híradójának Karácsony Gergely szombaton arról beszélt, hogy Gattyán politika felé fordulását szerinte Rogán találta ki.

„Gattyán György és mások mind a Fidesz zsoldjában álló kamu pártok és kamu jelöltek. Én azt javaslom, hogy senki ne vegye komolyan ezeket, Rogán Antal dolgozószobájában találták ki, hogy Gattyán György induljon a választáson.”

Gattyán az elmúlt napokban azt mondta, hogy részben az ellenzéki pártok gyenge eredménye sarkalta arra, hogy beleálljon a politikába. Azt, hogy a gyenge eredmény alatt pontosan mire gondolt, nem fejtette ki, de éppen két napja kiszivárgott egy állítólagos összellenzéki közvélemény-kutatás, ami szerint a Fidesz-KDNP a korábbi szoros állás után hirtelen utcahosszal vezet az ellenzék előtt. A közvélemény-kutatás híre több szempontból is fura, egyebek mellett nincs gazdája sem, és nem tudni a módszertanáról sem semmit, miközben ilyen rövid idő alatt ilyen nagy változások nem nagyon szoktak előfordulni a párttámogatottságokban.

Karácsony egy mondattal reagált ezekre a szivárgó adatokra: „Ez a kutatás szerintem full kamu, engem ez a legkevésbé sem érdekel” (Telex.hu)

Kapcsolódó cikkek