„Nem jobboldali” – példátlan gyorsasággal kezdte összegyurcsányozni Márki-Zayt a Fidesz

Megosztás

Márki-Zay Péter nyerte az ellenzéki előválasztást, így ő lesz 2022-ben Orbán Viktor kihívója a miniszterelnöki posztért. A fejlemények a kormányt is váratlanul érték, hiszen hónapokon át Stop Gyurcsány, Stop Karácsony!-kampányt folytattak, erre most kiderült, hogy egészen másvalaki lesz az ellenzék vezetője.

A kommunikációs gépezetnek viszonylag gyorsan kellett végrehajtania a fordulatot. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője adta meg az alaphangot vasárnap esti posztjával, aminek fő mondanivalója az, hogy Márki-Zay Péter nem jobboldali. „Egy jobboldali ember ugyanis egy percig nem működik együtt Gyurcsány Ferenccel azért, hogy visszasegítse a hatalomba” – írja Kocsis a 444.hu szerint.

Vasárnap nemcsak a frakció tagjai, de az állami influenszerek is azonnal átálltak az új üzenetre, és sorban közölték a posztokat arról, hogy Márki-Zay Péter nem jobboldali. Korábban Rényi Pál Dániel írt a 444.hu-ra a Fidesz kampányáról szóló cikkben a hasonló akciókról, amiket általában Rogán Antal indít el: „Az utasításokat asszisztensein vagy Nagy János államtitkáron, illetve Kocsis Máté frakcióvezetőn keresztül közvetíti ki a többi tárcához és képviselőhöz – köztük az olyan közösségi médiás akciók ütemezését is, mint amikor vezényszóra kommentelnek fideszes politikusok egy-egy fontosnak ítélt Facebook-bejegyzés alatt.”

A lépés tehát nem váratlan és szokatlan, s maga Márki-Zay is azt mondta vasárnap, hogy számít rá, hogy mostantól ő lesz a Fidesz célpontja. Az ősz elejéig még egészen máshogy álltak hozzá: mivel nem tartották esélyesnek, vitákra és interjúkra is elhívták, Hollik István kommunikációs igazgató pedig többször elmondta, nem nyerhet, mivel nem Gyurcsány embere – ehhez képest hatalmas fordulat a mostani kommunikáció.

via 444.hu

Kapcsolódó cikkek