Eljátszották, hogy házat akarnak venni, kétmillió forintot csaltak ki a gyanútlan eladóból

Megosztás

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 55 éves férfi és egy 21 éves nő ellen csalás bűntette miatt. A házaspár – ingatlanvásárlás ürügyén – közel 2 millió forintot csalt ki a sértettől.

A vádirat szerint a vádlottak házastársak. A férj 2018. február hónapban az interneten keresztül felvette a kapcsolatot a sértett nővel, aki már hosszabb ideje eladásra kínálta sajószentpéteri családi házát 15 millió forintért. A férfi vevőként jelentkezett, megállapodott a sértettel, hogy március hónap közepén megtekinti az ingatlant. A személyes találkozás alkalmával szóban abban egyeztek meg, hogy 12 millió forintért megvásárolja a házat, és egy hét múlva készpénzzel fizet.

Az adásvételre azonban az egyeztetett időpontban nem került sor, ellenben a férfi a rendszeres telefonos és interneten történt kapcsolattartás során a sértett bizalmába férkőzött, és azt mondta neki, hogy azért nem tudja kifizetni a vételárat, mert zárolták a bankszámláját. Ennek a feloldására, illetőleg gyermeke betegségére hivatkozva pénzt kért azzal, hogy mihelyt rendeződik az anyagi helyzete, azt visszaadja, valamint a vételárat megfizeti.

Ugyanígy bizalmi viszonyt alakított ki a sértettel a férfi felesége is, aki elérte, hogy a sértett a bankszámlájára folyamatosan 2018. év áprilisától egészen 2019. év március elejéig 5.000 – 90.000 forint közötti összegeket utalt át. A nőtől április végén, illetőleg május közepén a férfi még ezen túlmenően személyesen 300.000 – 400.000 forintos tételekben vett át készpénzt.

A vádlottak a sértettet becsapták, ugyanis egyáltalán nem akarták megvenni a családi házat, így közel 2 millió forint kárt okoztak.

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetett előéletű és többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra. A büntetlen előéletű nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés az indítvány.

Kapcsolódó cikkek