Rengeteg a kérdőjel a vonatkisiklásos baleset körül – nemrég újították fel hatalmas összegért a vonalat

Megosztás

Az eddigi információk szerint síntörés okozta a balesetet. Hadházy Ákos számára azonban rengeteg a megválaszolatlan kérdés.

A független képviselő saját közösségi oldalán osztotta meg az eddig megtudott részleteket.

“A vasárnapi, szerencsére sérüléssel nem járó vasúti baleset komoly kérdéseket is felvet. Vasúti témájú fórumok és más forrásom szerint is ugyanis a siklást síntörés okozta. A pályaszakasz viszont a horribilis pénzből és botrányos körülmények között felújított Szeged-Hódmezővásárhely tram-train vonal része. Az nem egyértelmű, hogy ennek az állomásnak az érintett kitérő vágányát is most cserélték-e, a valószínűbb az, hogy nem.

Emlékeztetőül: a vonalon először bontott, régi síneket raktak le, majd nagy titkolózás közepette végül felszedték az egészet. Nem sokat tudunk azonban az ehelyett lefektetett új sínek eredetéről – vasutasok szerint baráti török síneket építettünk le.
Kérdéseket intézek a MÁV-hoz 1) a baleset körülményeiről, arról, 2) hogy az érintett vágányszakasz a frissen felújított szakaszon következett-e be, 3) ha nem, akkor miért nem maradt pénz az állomás kitérő vágányát is felújítani 4)és arról, hogy végül kitől és mennyiért vásárolták az új síneket?”

Kapcsolódó cikkek