Összeférhetetlenségi eljárás indul Farkas P. Barnabással szemben

Megosztás


Csütörtökön rendkívüli testületi ülést tart az ózdi önkormányzat, amelyen a karlendítő botrányba keveredett alpolgármesterrel, Farkas Péter Barnabással szemben összeférhetetlenségi eljárást folytatnak Fidrus Péter beadványa nyomán – értesült az ATV, amit megerősített Janiczak Dávid is, Ózd Jobbikos polgármestere a csatornának.

Két hete került elő a jobbikos képviselőről egy fotó, amely egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén készült 2018-ban, a Szilézia történetét bemutató katowicei múzeumban. A képen Farkas egy erősen náci karlendítésre emlékeztető mozdulat közben látható, szemből. Kezdetben azzal védekezett, hogy csak a fényképezőgép mögött álló ismerőseinek integetett, ám az előválasztáson a botrány miatt az őt korábban támogató LMP és Momentum is kihátrált mögüle.

Tegnap azonban előkerült egy újabb fénykép, amit már egyáltalán nem lehet kimagyarázni. Farkas egyértelműen náci karlendítéssel pózolt a holokausztmúzeumban. Ezt már ő is kénytelen volt elismerni, a mai napon elnézést is kért a közösségimédia-oldalán.

Kapcsolódó cikkek