Újabb kép került elő Farkas Péter Barnabásról, amit már nem nagyon lehet kimagyarázni

Megosztás


Újabb karlendítősnek látszó fotó jelent meg Farkas Péter Barnabásról, Ózd jobbikos alpolgármesteréről, aki a korábbi fényképről azt mondta, csak a társainak integet a felvételen, minden más aljas rágalom. Azonban a most előkerült kép, ami ugyanott, a lengyel holokausztmúzeumnál, náci felirat előtt készült még kevésbé emlékeztet egy sima integetésre.

Farkas a múlt héten azután sem lépett vissza az előválasztáson való indulástól, hogy náci karlendítésre emlékeztető kép került róla nyilvánosságra. A Nap Híre nevű, ATV-hez közeli oldalon hétfőn publikált újabb felvétel láthatólag ugyanazon az alkalmon készült, mint az előző fénykép, a lengyelországi holokausztmúzeumnál, ahol Farkas „Jude” feliratok és korabeli náci tábla előtt áll.

Ezen a képen Farkas nem mosolyog, viszont a kézmozdulata még inkább klasszikus náci karlendítésnek tűnik.

Az első felvétel szeptember 22-én jelent meg az ATV oldalán. Farkas elismerte, hogy ő van a 2018-as fotón, de azt állította, hogy csak a társait akarta közelebb hívni a lengyelországi holokausztmúzeum bejáratához, az integetése náci karlendítésként való beállítása a személye ellen irányuló aljas rágalom:

„A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről az integető mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.”

– mondta akkor.
Az első megkérdőjelezhető fénykép Farkasról.

Az első kép után a Momentum és az LMP megvonta a támogatását Farkastól, Karácsony Gergely pedig azt mondta, Farkas ezek után szerinte nem lehet ellenzéki jelölt. A Jobbik és a DK azonban kitartott mellette. Farkas végül elindult az előválasztáson, és szoros versenyben, 47,9 százalékos eredménnyel kapott ki az MSZP és a Párbeszéd jelöltjével, Kiss Sándorral szemben.

Farkas így biztosan nem lesz ellenzéki egyéni képviselőjelölt, de az Ózdiakért és Ózdért Egyesület részéről, a Jobbik támogatásával továbbra is Ózd alpolgármestere.

Kapcsolódó cikkek