Karlendítésre kísértetiesen hasonló fotót közöltek Ózd jobbikos alpolgármesteréről, de Farkas Péter Barnabás szerint ő csak integetett

Megosztás


Zavarba ejtő képet közölt az atv.hu Ózd alpolgármesteréről, a jobbikos Farkas Péter Barnabásról. A képen Farkas egy a holokausztot bemutató lengyelországi múzeumban antiszemita feliratok előtt látható, miközben egy olyan mozdulatot tesz, ami a nácik karlendítésére is kísértetiesen hasonlít.

A kép hitelességét megerősítette Farkas is – az 2018-ban készült, Katowicében, amikor Chorzów és Ózd húszéves testvérvárosi kapcsolatát ünnepelve magyar delegáció utazott Lengyelországba.

Az alpolgármester azt viszont tagadja, hogy karlendítés közben lenne látható, szerinte csak integetett.

Az atv.hu-nak ezt nyilatkozta:

A fotó a lengyelországi testvérvárosi látogatáson készült 2018-ban. Az ózdi delegációt, amelynek tagja voltam alpolgármesterként a helyi városvezetés múzeumlátogatásra vitte, ahol egy korabeli utcarészlet rekonstrukció (díszlet előtt fotózkodtunk). A képet készítő személy mögött, távolabb álltak a többiek, akiknek integettem, hogy a régi városrészlet előtt, mivel a kiállítás többi részéhez képest itt egy nagyobb tér volt, álljunk össze csoportképre. A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.

A Jobbik által képviselt elveket a párt 2020-ban elfogadott Elvi Nyilatkozata tartalmazza. Tisztában vagyunk vele mindannyian, hogy az ezzel ellentétes megnyilvánulások nem képezhetik sem a Jobbik, sem a Jobbik által támogatott jelöltek nézeteit. Ezt a 2020 januárjában megválasztott elnökség mindenki számára világossá is tette. Aki ezt nem fogadta el, távozott. Aki maradt – mint jómagam – az elfogadta a Jobbik új, keresztény-szociális néppárti irányát, ráadásul nekem ez semmilyen nehézséget nem okozott, mert sohasem vallottam és képviseltem szélsőséges nézeteket.”

Az említett fotó megítélését az olvasókra bízzuk:

Kapcsolódó cikkek