Fekete-Győr bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen az előválasztási eredménye után

Megosztás

Miközben sok momentumos jelölt nyerni tudott a választókerületében az ellenzéki előválasztáson, a párt elnöke, Fekete-Győr András szinte mindenhol a legkevesebb voksot begyűjtve, messze lemaradva az utolsó helyen végzett a miniszterelnök-jelöltek között. Éppen ezért felmerült, hogy mi is lesz a sorsa a Momentumom belül – kedd reggeli posztjában erről írt Fekete-Győr:

„A médiában az előválasztási eredmények tükrében megindult a találgatás arról, hogy le fogok-e mondani a pártelnöki tisztségemről. A találgatások nem vezetnek sehova, ezért leírom nektek, hogy mi a helyzet” – idézi szavait a Telex.

Fekete-Győr ezután megköszönte a 130 ezer, momentumosokra érkező szavazatot, majd elismerte, hogy jogosak a korára és kormányzati tapasztalatokra érkező kritikák.

„A politikában a felelősség vállalása egy nagyon fontos, sajnos a magyar politika világában alig-alig teljesülő kívánalom. A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt én vagyok a felelős. Ezért 24 órával a véglegesített eredmények után, múlt hét péntek este bizalmi szavazást kezdeményeztem a Momentum Küldöttgyűlésénél a személyemet illetően” – írta.

Megbízása jövő nyárig tartana, ám úgy véli, joga van eldönteni a Momentumnak, vele szeretnék-e befejezni ezt a ciklust az előválasztási eredmények után, vagy sem. „Bárhogyan is alakul a vita és a voksolás a bizalmi szavazáson, rám nemcsak a Momentum, de az összefogás szövetsége is mindenben számíthat majd.”

via Telex.hu

Kapcsolódó cikkek