Jakab nem helyesli, hogy Karácsony és Márki-Zay összefog Dobrev ellen

Megosztás

“Srácok! Mi lenne, ha nem legyőzni akarnánk egymást, hanem kiegészíteni?” – tette fel Facebook-posztjában a kérdést Jakab Péter, a Jobbik az előválasztáson negyedik helyen végzett, így a második fordulóba be nem jutó miniszterelnök-jelöltje. Jakab azt kifogásolja, hogy a három állva maradt miniszterelnök-jelölt közül kettő, név szerint Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter összefogni készül a harmadik, az első kört megnyerő Dobrev Klára ellen – írja a 444.hu.

Mint arról mi is írtunk, az előválasztás első fordulójában a DK miniszterelnök-jelöltje kapta a legtöbb szavazatot, viszont a második és harmadik helyen végzett Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter tárgyalásokba kezdtek arról, hogy összefogva induljanak a második fordulóban Dobrevvel szemben, mert mindketten úgy gondolják, hogy bármelyiküknek nagyobb esélye volna Orbán Viktorral szemben a tavaszi parlamenti választásokon Dobrevnél, akit túlzottan is megosztó figurának gondolnak Gyurcsány Ferenc személye miatt – igaz, abban egyelőre nem sikerült megállapodniuk, hogy melyikük alkalmasabb rá.

Jakab arról értekezik, hogy azt tudná támogatni, ha két jelölt azért fogna össze, hogy növeljék az ellenzéki szavazók számát. “De ha azért fognak össze ketten, hogy ne a harmadik nyerjen, azzal nem tesznek mást, mint sebeket ejtenek”, így tervük sikerétől függetlenül “[a] vesztes fél szavazói fognak sérülni”.

via 444.hu

Kapcsolódó cikkek