Megyeszerte lopkodott, négy év börtön vár a borsodi tolvajra

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülésen hozott jogerős ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki megyeszerte több településen követett el lopási cselekményeket – írja a Törvényszék.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2019 májusa és novembere között több gesztelyi, hernádkaki és hernádnémeti ingatlanba tört be, ahonnan többek között építkezéshez használt gépeket, szerszámokat, gázpalackot, különböző műszaki cikkeket, horgászfelszerelést, konyhai eszközt és ékszereket vitt el. Néhány alkalommal csupán a zár feltöréséig, lakat lefeszítéséig, illetve egyéb rongálási cselekményig jutott. A rongálási kár mintegy félmillió forint, az eltulajdonított dolgok értéke több, mint 3 millió forint, amely részben megtérült.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság lopás és magánlaksértés bűntette, valamint rongálás vétsége miatt 4 év szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, illetve kötelezte a sértettek kárának megtérítésére. Súlyosító körülményként esett latba a cselekmények nagy számú halmazata, míg enyhítő körülményként értékelte a bíróság a vádlott beismerő vallomását, amely az eljárás előkészítő ülésen való befejezését lehetővé tette, valamint azt a körülményt, hogy az okozott kár részben megtérült. Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó cikkek