Fellebbezett a DVTK a szektorbezárás és a pénzbüntetés ellen

Megosztás

Mi is megírtuk, hogy az ismétlődő szurkolói rendzavarásért és a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértésért 2 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi az MLSZ a DVTK-t, továbbá elrendeli egy soron következő mérkőzésre a DVTK Stadion F, G, H, I és J szektorainak lezárását. A DVTK fellebbezett az ítélet ellen – olvasható a klub honlapján.

– A korábbi gyakorlattal ellentétben a Fegyelmi Bizottság tárgyalás tartása nélkül hozott döntése miatt nem lehet már tárgyalás tartását kérni, hanem csak a fellebbezés lehetősége marad a kluboknak – tájékoztatott Tamás Gábor cégvezető. – Klubunk álláspontja szerint a sportfegyelmi felelősségről szóló 39/2004. (III. 12.) Kormányrendelet 6. § (5) bekezdésének olyan értelmezése, miszerint anélkül, hogy védekezésünket előterjeszthetnénk hoz döntést az első fokú fegyelmi testület, eljárási hibát eredményez, ezért fellebbeztünk, de a szektorbezárást is túlzónak tartjuk.

– A határozat indoklásában leírt tényekkel – például pirotechnika használata – nem kívánunk  vitatkozni – folytatta a  cégvezető, – de azt el szeretnénk érni, hogy bármilyen DVTK-t érintő fegyelmi kérdésben ismerjék meg klubunk álláspontját az üggyel kapcsolatban, és csak azt követően hozza meg döntését a Fegyelmi Bizottság.

– A fellebbezésnek halasztó hatálya van, ezért a határozat kézhezvételét követően azonnal elküldtük az MLSZ FB-nek, ellenkező esetben már a III. Kerület ellen sem foglalhatták volna el a szurkolók az F, G, H, I és J szektorokat. Hozzáteszem, a hivatalos tájékoztatást kevesebb, mint 24 órával a mérkőzés kezdete előtt kaptuk meg, amikor már nem csak a bérlettulajdonosok, hanem számtalan elővételes jegyvásárló elhelyezéséről is gondoskodni kellett volna nagyon rövid időn belül. Az ő érdeküket is szem előtt tartva fellebbeztük meg a határozatot – mondta Tamás Gábor.

Forrás: dvtk.eu, A fotó csak illusztráció!

Related posts