Újraszámolják a szavazatokat a két legszorosabb körzetben

Megosztás

Még nem biztos, hogy a pártot váltó Molnár Gyula veszített, 73 szavazat a különbség, bőven a hibahatáron belül. De Közép-Magyarországon is van egy 1%-nál kisebb különbségű, egyelőre valószínűsíthető győzelem.

Újraszámolják az előválasztáson leadott szavazatokat a budapesti 18-as választókerületeben, ahol a Momentum jelöltje, Tóth Endre mindössze 73 szavazattal győzte le az MSZP egykori elnökét, az előválasztáson a Liberálisok támogatásával a DK jelöltjeként induló Molnár Gyulát, írja a Telex.

Az Országos Előválasztási Bizottság a lap kérdésére azt mondta, hogy amennyiben két jelölt között két százalékpontnál kisebb a különbség, automatikusan újraszámolják a szavazatokat.

Ez itt adott volt, Tóth mindössze 0,64 százalékponttal nyert.

A budapesti 18-as az egyik nyerhető körzet a 2022-es választáson, Molnár, a választókerület jelenlegi parlamenti képviselője Németh Zsoltot, a Fidesz egyik alapítóját tudta legyőzni szoros versenyben, kevesebb, mint kilencszáz szavazattal.

A budapesti 18-as választókerület mellett a Bács-Kiskun megyei 6-os választókerületben, Baján is újraszámolják a szavazatokat, írja a Telex. Itt is Momentum-DK párharc alakult nagyon szorosan, a momentumos Kiss László mindössze 33 szavazattal, 0,86 százalékponttal győzte le a DK-s László Károlyt. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek