Folytatódik az állami vagyon kiárusítása, most a MALÉV-székház került magánkézbe

Megosztás

Az utóbbi időszakban Orbánék nagyon feltűnően felgyorsították az állami tulajdonban levő, igen értékes ingatlanok eladását. Igaz, kivételesen legalább nem veszített ezen az üzleten egy vagyont.

Négy éve hárommilliárdért megvette, most 3,8 milliárdért adta el az állam a Széchenyi téri volt Malév-székházat.

Csak egy ajánlat érkezett, így a kikiáltási áron kelt az egykori Malév-székház – írja az Mfor.hu. Az V. kerületi Széchenyi István téren álló, a Sofitel szállodával egybeépült irodaházra szeptember 17-24 között lehetett licitálni a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél. Az egyelőre ismeretlen vevő 3,8 milliárd forintért juthat a 14 szintes irodaépülethez.

A volt Malév-székházat még 2017-ben szerezte meg az állam, amikor elővásárlási jogot állapított meg magának a világörökségi területeken álló épületekre. Akkor 3 milliárd forintot fizetett a tulajdonosoknak – egy kormányközeli üzletembernek, illetve egy offshore-cégnek.

A lap emlékeztet, hogy a Sofitel szálloda, amellyel annak idején egybeépült az irodaház, jelenleg Jellinek Dániel, az Indotek Group többségi tulajdonosának érdekkörébe tartozik.

Az Mfor.hu azt is jelezte, hogy az MNV mostanában sorra adja el az értékes állami ingatlanokat: júniusban 6,3 milliárdért értékesítették az Andrássy úti MÁV-székházat, majd 2 milliárdért a siófoki Erzsébet szállodát –  egy egyelőre ismeretlen vevőnek. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek