A nyolcadikos tankönyv szerint a homoszexualitás nem természetes – ezt tanítják a gyerekeknek

Megosztás

Az Oktatási Hivatal által kiadott nyolcadikos biológia-tankönyv – ahogy az ezen az általános iskolai évfolyamon szokás – tárgyalja a szexualitás témakörét. A Nemi Életünk Egészsége című fejezetben szóba kerülnek például a szexuális úton terjedő betegségek, a fogamzásgátlás, az abortusz és az AIDS.

Rögtön az elején leszögezi a tananyag, hogy „az érzelmi alapok nélküli, futó kapcsolatokból álló szexuális élet mindkét nemű fiatal számára az igénytelenségbe süllyedés veszélyét hordozza.” Majd el is gondolkodtatják a szerzők a diákokat, amikor már a bevezető után felteszik a kérdést:

Milyen következményeit látod annak, hogy napjainkban a szexualitás fokozatosan egyre függetlenebbé válik az utódnemzéstől?Viszonylag lényeges dolgokról esik szó a További Fontos Információk alfejezetben is. Itt olvashatnak a 13-14 éves gyerekek a maszturbációról is, ami bár mértéktelenné válhat, felesleges bűntudatot érezni miatta.

Az abortusz a tananyag szerint „súlyos etikai kérdéseket is felvet…, ugyanis ilyenkor lényegében egy „emberkezdeményt” pusztítanak el.”

Itt derül ki, hogy a szerzők szerint a homoszexuális hajlam „részben öröklődés kérdése, részben környezeti hatások eredménye.” „Nyilvánvaló, hogy a homoszexualitás biológiai értelemben nem természetes, hiszen nem teljesül a szexuális tevékenység biológiai célja, az utódnemzés” – teszik világossá.

(444.hu)

Kapcsolódó cikkek