Kálmán Olga: Orbán Viktor politikusnak indult, Keresztapa lett

Megosztás

Több évtizedes újságírói munka után döntött úgy Kálmán Olga, hogy politikai pályára lép – a kőkemény moderátori hírnevet szerző televíziós a Demokratikus Koalíciót erősíti most már évek óta, jelenleg elnökségi tagként és országgyűlési képviselő-jelöltként. Erről, az előválasztásról és a jobbikos támogatottságról is kérdezte a 168 óra, amelynek azt is elmondta, hogy mit tart az Orbán-kormány legnagyobb bűnének, és miben látja a Fidesz kommunikációs sikerét.

“Orbán Viktor és haverjai megérezték a pénz és a hatalom szagát. Ebben az országban minden az ő haverjairól, családtagjairól szól. Nincs a turizmusnak olyan szelete, olyan kastély, építőipari vállalkozás, ami nem a családhoz és a haverokhoz kötődne. Itt már nincs piaci verseny. Ezek a vállakozók, az Orbán körüli oligarchák nem saját jogon lettek azok, akik. Azt nekem senki ne magyarázza, hogy Mészáros Lőrinc tényleg annyira tehetséges építőipari vállalkozó, hogy 8-10 éven belül a világ leggazdagabbjai közé küzdötte fel magát. Ha ezt piaci alapon tette volna meg, akkor tényleg az egész világ a csodájára járna, de a cimbora általi közpénzből való nyerészkedés nem egy piaci karrier. A pálfordulás enyhe kifejezés arra, ami Orbán Viktorral a rendszerváltás óta történt. Politikusnak indult, azóta inkább Keresztapa lett”

– mondta Kálmán Olga. És hogy mi az Orbán-kormány legnagyobb bűne?

“Megmérgezte a társadalmat. Hazugságpropagandával és agymosással. Érdemes megnézni a közösségi médiában a különböző posztok alatti kommenteket, vagy egy-egy sajtóterméket, internetes újságot. Borzasztó az a gát nélküli gyűlölködés, ahogy az emberek egymásnak esnek az információhiány és a hazugság–propaganda eredményeként.”

A teljes interjú ezen a linken olvasható!

Kapcsolódó cikkek