Kásler: Ezrével jönnek vissza az egészségügyi dolgozók – mi is így látjuk?

Megosztás

A miniszter szerint amíg az ellenzék azt jósolta, hogy az egészségügyi dolgozók ezrével hagyják el a pályát, ahhoz képest ő úgy látja, hogy ezrével térnek oda vissza. Valóban így lenne?

Interjú formátumú videóval jelentkezett a Facebookon Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter. Kásler emlékeztet rá, hogy közeleg a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és bár „Magyarországon az emberek jelentős része át van oltva”, azt kéri, „vegyen részt, aki még nem tette meg a tömeges oltásokon”.

„Nagyon sok a félreértés, egyetlen vakcina sem biztosít 100 százalékos védelmet. Tudjuk, hogy a fertőzés valószínűségét legalább a tizedére csökkenti, és a halálozásokét is” – állítja Kásler.

„Mindenki a saját és a társadalom érdekében oltassa be magát, nincs más igazi védekezési lehetőség.”

Az egészségügyért felelős miniszter szerint az orvosok bére 2,5-szörösére emelkedett. Az ápolók, nővérek bére is nagyjából a 2,5-szörösére emelkedett – bár azt nem mondta, hogy mihez képest. A dolgozók szociális körülményeit egyéb tényezők is meghatározzák, Kásler szerint itt is jelentős lépések történtek, példaként a nővérszállók építését, komfortosítását említette.

Az ellenzék azt jósolta, ezrével hagyják el az egészségügyet a dolgozók, „most azt tapasztaljuk a számok nyelvén, hogy ezrével jönnek vissza” – mondta Kásler. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek