Egy zöld liget közepébe betonoznak egy gigantikus méretű szökőkutat Nyíregyházán, hiába tiltakoztak ellene

Megosztás

A lakosság tiltakozott a terv ellen, de hiába, ismét győzött a beton a fák és a zöld terület felett.

Hiába tiltakoztak a civilek, semmi sem állíthatja meg Nyíregyháza önkormányzatát abban, hogy a sóstói park közepére zenélő, interaktív szökőkutat építsen. A majdani látványosságra a legjobb kilátás a szomszédos szállodából nyílik, a Mészáros Lőrinc érdekeltségi körébe tartozó Hunguest Hotel Sóstó vendégei gyönyörködhetnek majd benne. Már azok, akik jobban szeretik a betont a fáknál, a térkövet a fűnél és a széles közönségre szabott liftzenét a tücsökciripelésnél.

2018 óta tudható, hogy Nyíregyháza önkormányzata 992 millió forintot nyert el egy uniós pályázaton a sóstói fejlesztésekre, ezt az összeget toldotta meg a kormány további majdnem félmilliárddal. Sóstó nem egy önálló település, hanem egy fürdőhely, a város tüdeje, ahol a két részre választott tó mellett 371 hektáros parkerdő, állatkert, vadaspark várja a környékbelieket.

Amikor elkészül, ilyen lesz

Ennek a nagy, szinte egybefüggő zöldterületnek a közepébe, a gyógyfürdő és a hotel szomszédságába építenek most egy zenélő, led-lámpákkal felturbózott szökőkutat egy nagyobb beruházás keretében. Ehhez fákat kellett kivágni, és összességében jelentősen csökkent a zöldfelület.

A fejlesztésre, melyre az önkormányzat közös konzorciumot hozott létre a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a városvezetés nagyon büszke. A fák kivágása és a betonfelületek növelése miatt viszont civilek egy csoportja már az építkezés kezdete előtt felemelte a hangját. További részleteket a 444.hu cikkében olvashat.

Kapcsolódó cikkek