Karácsony Gergely szerint az élősködő gazdagoknak nőni fog az adójuk

Megosztás

“Na, elkezdődött, a fizetett trollok megkapták a feladatot a Fidesztől, hogy adóemeléssel riogassanak – írta közösségi oldalán a főpolgármester, aki már nem is az ellenzéi előválasztásról, hanem a kormányváltásról, Orbán Viktor távozásáról beszél. Mindezt arra reagálva írta, hogy a fideszesek szerint óriási adóemeléssel járhat, ha megbukik a mostani rezsim.

“Nos, igen, nekik, az adófizetők pénzén élősködő gazdagoknak biztosan nőni fog az adójuk. Lesz Tiborcz-adó és Mészáros-adó is, a multiktól is többet várunk, ahogy arról több mint 120 OECD-ország megállapodott, kivéve persze a Fidesz-kormányt, amely továbbra is a kiváltságokat védi. És igen, a mindenkori főpolgármester és miniszterelnök is többet fog visszaadni a közösbe, a milliós fizetéssel rendelkezőktől többet várunk. Mert közbotrány, hogy ma arányaiban ugyannyit szed vissza az állam egy ápolónőtől, mint egy bankigazgatótól. Igazságos gazdaságpolitikát folytatunk, leszámolunk az állami korrupcióval, átlátható, kiszámítható viszonyokat teremtünk, összetartó társadalmat, ahol az 1 százalék többet fog beadni a közösbe, hogy a 99 százaléknak több jusson”

– tette hozzá Karácsony.

“És ha a fideszes trollok és társaik tudni akarják, miért kell változtatni egy torz, igazságtalan rendszeren, hát tanulmányozzák ezeket a számokat, amelyek azt mutatják, jelenleg melyik kormány terheli meg leginkább adókkal és járulékokkal a minimálbért. Persze, hogy az Orbán-kormány. És melyik kormány tartja fenn Európa legmagasabb áfáját? Persze, hogy az Orbán-kormány. Hát ezért (is) kell kormányváltás, változás és jóvátétel, az 1 százalék kiváltságos helyett a 99 százalék érdekében”

– zárta gondolatait.

Kapcsolódó cikkek