Sikerült megtudni, hány magyar ment át Romániába Pfizer-oltásért – persze nem a magyar illetékesektől tudjuk

Megosztás

A jelek szerint a román Operatív Törzs nem arra rendezkedett be, hogy eltitkolja az adatokat, hanem, hogy tudassa. Mivel a kínai vakcinától egy hadseregnyi magyar embernek nem alakult ki védettsége, harmadik oltást pedig nem kaphatnak, tömegesen járnak külföldre egy-egy Pfizerért. Remek.

A Magyar Hang tudta meg, mennyi magyar ment át Romániába oltásért. Megkérdezték a román operatív törzset, amely leválogatta nekik az adatokat. Furcsa, se 45, se 90 napot nem kértek ehhez, mint ahogy itthon ez szokás.

715 magyar állampolgár kapott már koronavírus elleni oltást Romániában – írja a Magyar Hang, amely a román operatív törzstől kapta meg ezt az adatot.

A lap előbb telefonon kereste a bukaresti Egészségügyi Minisztérium sajtóosztályát, amely az oltásokat koordináló operatív törzshöz irányította őket, amely csütörtökre válogatta le az adatokat.

Cikkéhez azonban azért kért információt Romániából a lap, mert értesüléseik szerint egyfajta „turizmus” indult meg a szomszédos országba, és főként azok mennek át a határon Pfizer-vakcináért, akiknek itthon nem alakult ki elég védettségük a kínai Sinopharm-oltás után. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek