Momentum: ha bedől a céged, abból is a Fidesz profitál

Megosztás

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje és Tompos Márton, a Momentum szóvivője sajtótájékoztatón beszéltek a Momentum legújabb utcai kampányáról és aláírásgyűjtéséről, az elszámoltatásról, valamint a Fidesz legújabb korrupciós ügyéről.

“Mi azzal a céllal indultunk el a politikában, hogy visszaadjuk a politika gerincét, amit eltört az elmúlt 30 év politikai elitje”

– kezdte a Momentum miniszterelnök-jelöltje.

“Mi egy olyan országot szeretnénk, ahol a közpénz nem Mészáros Lőrincek, Tiborz Istvánok és Szíj Lászlók zsebébe kerül, hanem jól működő oktatásra, egészségügyre és jól fizető munkahelyekre fordítják azt a politikusok. Sajnos az elmúlt évben azt láthattuk, hogy már a fideszes oligarchák feleségei is sok százmillió forint közpénzzel gyarapodtak. 2020 a fideszes családok éve volt, nem pedig a magyar családoké”

– tette hozzá Fekete-Győr András.

A Momentum miniszterelnök-jelöltje továbbá elmondta:

“Kormányváltás után a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy megduplázzuk a családi pótlékot, hogy bevezessük a 100 ezer forintos minimum jövedelmet és hogy a magyar kis- és középvállalkozásokat támogassuk.”

Fekete-Győr András a Momentum aláírásgyűjtéséről elmondta, hogy több mint 10 ezer aláírást gyűjtöttek össze már az elszámoltatás érdekében.

“Mi abban hiszünk, hogy nem elég csak beszélni, hanem be is kell vonni az embereket a döntéshozatalba. Ha az emberek minket felhatalmaznak, akkor mi visszaszerezzük az ellopott közvagyont!”

Tompos Márton, a Momentum szóvivője, a Momentum KorrupcióVadász munkacsoportjának elmúlt 1 hónapos munkájáról számolt be, melyben utánajártak a Fidesz legújabb korrupciós botrányának, a felszámolói piac átalakításának.

“90 cég van, amely innentől kezdve felszámolóként működhet az országban. Ebből 89 kötődik valamelyik oligarchához, valamelyik haverhoz, vagy egyenesen valamelyik fideszes politikushoz”

– mondta a szóvivő.

Tompos Márton hozzátette:

“Ha bedől a céged a válság miatt, akkor abból a Fidesz profitál. Ha maszk kell a járvány miatt, akkor abból a Fidesz profitál. Ha lélegeztetőgépre kerül az egyik rokonunk, akkor abból a Fidesz profitál. A kínai vakcinabeszerzésen is a Fidesz profitál. Ezek miatt is el kell számoltatni őket. Gyertek el a pultjainkhoz és támogassatok minket aláírással.”

Kapcsolódó cikkek