Ők lehetnek a Diósgyőr ellenfelei az NBII-ben

Megosztás

Hosszú idő után intett búcsút az élvonalnak a DVTK labdarúgó-csapata, a következő szezont a másodosztályban kezdi majd meg a diósgyőri együttes. Hogy kik lesznek az ellenfelek, azt hivatalosan, pontosan még nem tudni – az NBIII-ban például még véget sem értek a bajnokságok, illetve az esetleges bajnoknak sem kötelező elvállalnia az osztályváltást, láttunk már erre példát.

Mégis: kikkel nézhet farkasszemet a DVTK, hova utazhatnak (remélhetőleg) a szurkolók buzdítani csapatukat?

Nos, az NBII-ben a szintén borsodi Kazinbarcika mellett a Kaposvár és a DEAC végzett kieső helyen, a feljutást pedig a DVSC és a Gyirmót harcolta ki – ők jelen állás szerint távoznak az osztályból. Érkezik a Diósgyőrrel együtt felülről a Budafok, alulról pedig a három NBIII-as csoport közül kettőben is bajnokot hirdethetünk: Nyugaton a III. Kerület, Keleten pedig a Tiszakécske a győztes. A Közép csoportban még nincs bajnok: két fordulóval a vége előtt a Kecskemét és az Iváncsa holtversenyben vezet és közülük csak egy harcolhatja ki a feljutást.

Az NBII-ben bent maradt: Vasas, PMFC, Ajka, Budaörs, Nyíregyháza, Soroksár, Szolnok, Szeged-Csanád Grosics Akadémia, Szombathelyi Haladás, ETO Győr, Siófok, Dorog, Békéscsaba, Szentlőrinc és a Csákvár. Hozzájuk jön tehát a Budafok, a III. Kerület, a Tiszakécske és vagy a Kecskemét, vagy az Iváncsa – ellenük kell helytállnia és lehetőség szerint visszajutnia az NBI-be a Diósgyőrnek. Már ha minden így marad, nem omlik össze egyetlen klub sem és mindenki vállalja a feljutást az érintettek közül.

Kapcsolódó cikkek