Veres Pálék döntöttek: 20%-kal megemelik a szépkorúak támogatását

Megosztás

Miskolc a nehéz körülmények között is igyekszik gondoskodni az idősekről.

Húsz százalékkal megemelik a Salkaházi programban elérhető támogatás összegét az eredetihez képest, amit az idei évtől igényelni is egyszerűbben lehet majd – jelentette be Veres Pál polgármester szerdán, a városházán megtartott sajtótájékoztatón.

A jogosultsági feltételek ugyanakkor annyiban módosulnak, hogy a nyugdíjfolyósítási igazgatóság nyilvántartásában szereplő folyósítási vagy levelezési címnek is miskolcinak kell lennie.

A városvezető beszélt arról is, hogy mivel még mindig járványhelyzet van, így a programok újraindítását csak valamikor az év második felére tervezik.

– Gondoskodnunk kell azokról, akik itt dolgozták le az életüket, építették és működtették a várost. Hiszünk abban, hogy ezzel a támogatással is valamilyen módon ki tudjuk fejezni hálánkat és köszönetünket. Ahogy azt a Nagy-Miskolc választási programban is vállaltuk – emlékeztetett Veres Pál.

A Velünk a Város frakciószövetség vezetője szintén a Salkaházi program fontosságát hangsúlyozta. Simon Gábor kifejezte: támogatják a polgármestert a program megvalósításában.

– Megteremtettük annak feltételeit, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is emelni tudjuk az összeget. A költségvetés erre fedezetet nyújt – tudatta, hozzátéve: bár újabb kormányzati elvonások „alapjaiban érinthetnék a rendszert”, de arra számít a miskolci városvezetés, hogy „a kormány betartja ígéretét, és az önkormányzatokat támogatni fogja, a kieső bevételeket pedig hamarosan kompenzálja”.

A frakcióvezető emlékeztetett: a pandémia ellenére számos más intézkedést léptettek életbe a szociális rendszer átalakítására az elmúlt egy évben. Növelték például a szociális juttatások jövedelemhatárát, amiben így több miskolci vehet részt; átalakították a tűzifatámogatás rendszerét, így hosszabb időn át több miskolcit tudnak tűzifával ellátni. A gyógyszertámogatást teljes évre kiterjesztették. A miskolci fiatalok érdekében pedig bevezették a babaváró támogatást, és ismét pályázhatnak a tehetséges diákok a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerhez.

– Így elmondhatjuk, hogy a gondoskodó Miskolc a születéstől egészen a nyugdíjas korig támogatjuk a városlakókat – hangsúlyozta Simon Gábor. (Minap.hu)

Kapcsolódó cikkek