A fideszes polgármester feleségének érettségije hamis volt, ezért elkobozták, a nő kétmilliós havi fizetése is veszélyben

Megosztás

Azóta felsőfokú végzettséget is szerzett, de nem is jelentkezhetett volna rá érettségi nélkül. Érdekes és egyben szomorú történet.

Magyar Hang szerint a Pécsi Járásbíróság elkobozta Végh László fideszes sümegi polgármester feleségének érettségijét, aki jelenleg a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjeként dolgozik. A bírósági döntésről szóló végzést a napokban kézbesítik az érintettnek. 

Először a sümegi Élhetőbb Városért Egyesület elnöke, Kovács Mihály tett feljelentést a nő ellen közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt. A rendőrség tavaly házkutatást is tartott az ügyben és akkor foglalták le az érettségi bizonyítványt. 

Az iratról a Pécsi Rendőrkapitányság már korábban megállapította, hogy valóban hamis. Ráadásul a nőt azzal is gyanúsítják, hogy 2011-ben és 2018-ban is ezzel az érettségivel jelentkezett egyetemi képzésre és az előbbi esetben szerzett is egy rekreációszervező és egészségfejlesztői főiskolai oklevelet. 

Telex: Hamis érettségi bizonyítvány miatt a diplomáit is elveszítheti a  sümegi fideszes polgármester élettársa

Az okirat-hamisítás büntethetősége időközben elévült ugyan, de a jogászok szerint ha az érettségi bizonyítvány hamis, akkor a nő felsőfokú végzettségét is annak lehet nyilvánítani, mivel nem felelt volna meg a képzés bemeneti követelményének. 

Mindeközben egyébként Végh László március 2-án 861 ezer forintról több mint 1,6 millió forintra emelte meg élettársa fizetését. A nő emellett a sümegi egészségügyi fejlesztési iroda vezetésért is kap négyszázezer forintot, vagyis a fizetése összesen a kétmilliót is meghaladja

Végh László polgármester egy április 8-i videójában a rendőrségi vizsgálat megállapításait tagadta és hamisnak mondta. (Index.hu)

Kapcsolódó cikkek