Hatszor vitte kórházba a mentő a rákos nőt, de mindegyik alkalommal hazaküldték, hogy a Covid miatt nincs hely – azóta elhunyt

Megosztás

Botrányos, tipikusan magyar történet egy tragédiával tetézve. Erről sem fog a kormánymédiában olvasni.

Szomorú esetről számolt be az RTL Híradó: egy január 3-án a veresegyházi otthonában 43 évesen rákban elhunyt nő férje beszélt arról, hogy a mentő tavaly novembertől kezdve hatszor vitte kórházba a feleségét, de mindig hazaküldték a családjához.

A nő novemberben 9 órától 20 óráig a folyosón feküdt, azt mondták, nem tudják felvenni az osztályra, annyi a Covid-19-fertőzött beteg. Hazavitték, de pár héttel később megint kórházba vitték, másnap viszont egy mentő hazavitte, mert a covidosok miatt kiürítették az osztályt. A nőt minden alkalommal a covidosok miatt küldték haza, és a házaspár két kisgyereke újra és újra látta, ahogy mentő viszi el az anyjukat.

A férj azt mondta, nem biztos, hogy a felesége életben maradt volna, de szerinte a felesége nem kapott mély és alapos ellátást. „A legmélyebb részvétem azoknak a covidban elhunyt betegeknek a hozzátartozóinak, de vannak krónikus betegek, akikkel nem foglalkoztak. Igenis tudják meg az emberek, hogy vannak ilyen esetek is, ahol nem kapták meg azokat a feltételeket a krónikus betegek, ami járt volna nekik” – mondta Ruff Gábor.

A riport szerint azóta a férfinél szintén krónikus betegség alakult ki, és most egyedül neveli az 5 éves lányát és a 7 éves fiát, dolgozni pedig egyelőre nem tud. (444.hu)

Kapcsolódó cikkek