Orbán Viktor: “A háziorvosok mindent tudnak”

Megosztás

Orbán Viktor megtartotta a szokásos heti beszámolóját a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök beszámolója szerint “az óvatosság és a fokozatosság miatt” döntöttek mégis úgy, hogy csak az alsósok számára nyitják meg az iskolákat.

Orbán szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy a beoltható nyolcmillió ember fele be legyen oltva, majd kiemelte, a nyári nemzeti konzultációból látták úgy, hogy az emberek szerint az iskolákat kell utoljára bezárni.

A döntésnél fontos szerepet játszott a bölcsődékben tapasztalt helyzet, ott az utolsó tíz napban nagyon megnőtt a gyereküket bölcsődébe vivő szülők aránya”

– mondta, hozzátéve, hogy a statisztikák alapján huszonhét 14 éven aluli gyerek van kórházban, és ketten vannak lélegeztetőgépen.

A miniszterelnök elmondta, tízezer alá csökkent a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, 9459-en vannak, de ebből 1117 beteget lélegeztetni kell, 241-en pedig elhunytak.

Orbán szerint probléma, hogy kiestek a Janssen-vakcinák, a kormány elrendelte, hogy ezeket a vakcinákat külön fogják vizsgálni Magyarországon épp úgy, mintha keleti lenne.

“Látni akarjuk a gyárat, látni akarjuk, mi történik, mert nagyon riasztók a hírek”

– mondta.

Elmondta, tudja, hogy megterhelő munkája van most a háziorvosoknak, de amiatt a tudás, terepismeret és hozzáértés miatt, amivel ők rendelkeznek, nem akarták őket kihagyni a műveletből.

“Az ő érzelmi intelligenciájukat be akartuk vonni. Ha valaki nem tud vagy ért valamit, bátran forduljon a háziorvosához. A háziorvosok mindent tudnak.”

Ezután Nagy Katalin riporter valahonnan olyan statisztikát vett elő, ami szerint három nap alatt hetven oltásellenes cikk jelent meg a magyar sajtóban, erre Orbán elmondta, érdemes lesz kultúrantropológiailag magunkra tekinteni majd a járvány után. “Én olyan baloldalt egyetlen országban sem láttam, amelyik nyíltan, kendőzetlenül olyan politikát folytat, ami válsághoz vezet, ami a járvány elhúzódását célozza, ami elbizonytalanítja az embereket abban, hogy hihetnek-e a kormánynak” – mondta, hozzátéve, hogy ők most nem is politikai kormány, hanem válságkormány. Orbán szerint páran már tanácsolták neki, hogy az oltásellenességnek legyen jogi következménye, de egyelőre a védekezéssel akar törődni.

A miniszterelnök szerint nagy szerencse, hogy Magyarországon egységkormányzás van, és nem Szlovákiához hasonlóan koalíciós, mert így nem repedhet meg az egység. Zárásul megígérte, még több munkahely lesz Magyarországon a járvány után, mint a járvány előtt volt, majd elmondta, a vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása nagyon fontos.

Kapcsolódó cikkek