“Azt a két korosztályt küldik vissza az intézményekbe, akiknél a legnehezebb megvalósítani a távolságtartást”

Megosztás

Ismét egy sokak számára logikátlannak tűnő döntés a kormány részéről. Az általános iskolák alsó tagozatosai és az óvodások térnek vissza intézményeikbe a jövő héttől, de ezzel nagyon sokan nem értenek egyet.

A PSZ-hez több jelzés is érkezett, amelyek szerint óvónők, dajkák és gyerekek is elkapták a vírust a jelenleg ügyeleti rendben működő óvodákban.

Részsikernek tekinti a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), hogy a felsősök továbbra is online tanulhatnak – közölte a szakszervezet alelnöke a hvg.hu-val.

Gosztonyi Gábor hozzátette, hogy ugyanakkor furcsállják, hogy ezt Facebook-videón jelentette be a kormányfő.

Az alelnök elmondása szerint a Pedagógusok Szakszervezete aggasztónak találja, hogy április 19-től éppen azt a két korosztályt küldik be az intézményekbe, akiknél a legkevésbé lehet megvalósítani a távolságtartást, vagyis az óvodásoknál és az alsósoknál.

A PSZ szerint kérdéses, hogy az iskolákban lesz-e elegendő pedagógus, hogy a felsősök üres tantermeit is felhasználva megosszák az osztályokat, és elkerüljék, hogy járványgóccá váljon az intézmény, de szerintük ennek megvan az elvi lehetősége.

Az óvodákban azonban, ahol 45 négyzetméteren 25-30 gyerek is van, nehéz lesz ezt elkerülni. Gosztonyi Gábor elmondta: a PSZ-hez folyamatosan érkeznek a jelzések, hogy óvónők, dajkák, gyerekek kapják el a vírust a jelenleg ügyeleti rendben működő óvodákban is.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy április 19-én, hétfőn nyitnak az óvodák és az általános iskola alsó tagozata, a felsők május 10-én nyílnak meg, ugyanakkor, amikor a középiskolák is. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek