Holnap 74 ezer embert hívnak koronavírus-oltásra

Megosztás

Az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján az hangzott el, hogy holnaptól új fejezet kezdődik: 18 és 60 év közötti 74 ezer krónikus betegnek küld SMS-t a kormány, ők az oxfordi AstraZeneca vakcinájával oltathatják be magukat az kijelölt oltópontokon. Valószínűleg a holnapi napon küldik ki az üzeneteket, és a hétvégén oltathatják be magukat – írja a HVG.

Az üzenetben ott lesz a kijelölt oltópont és az időpont is, Müller arra kért mindenkit, hogy ezeket az időpontokat fegyelmezetetten tartsák be az érintettek, ne érkezzenek korábban, és később sem, illetve a biztonság kedvéért mindenki vigyen magával innivalót, és legyen nálunk a taj-kártyánk, irataink is, öltözködjenek praktikusan, hogy könnyen be lehessen adni az oltást.

Jövő héten már százezer Szputnyik-vakcinával is elkezdenek oltani, de várható a Pfizertől és a Sinopharmtól is érkezik szállítmány, így Müller ígérete szerint most már megvalósulhat a kampányszerű oltás.

A tiszti főorvos szerint, ha mindenki elfogadja a számára felkínált vakcinát, akkor jövő hétre 529 ezer embert tudnának beoltani Magyarországon.

Kapcsolódó cikkek