Átverte támadóit a 14 éves kazincbarcikai fiú

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 15 éves fiatalkorú és egy 20 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlottak 2020. július első napjaiban, este, Kazincbarcikán, egy iskola előtti területen összetalálkoztak a sértettel. Beszélgetést kezdeményeztek vele, és közben közölték, hogy a nála lévő mobiltelefon az övék, és el fogják venni tőle. Mondták neki, hogy vegye elő és mutassa meg nekik a telefont, de a sértett fiú erre nem volt hajlandó, ezért fenyegetőzni kezdtek.

A felnőtt korú vádlott azt mondta neki, hogy ő már tizennégy évet ült börtönben, és bárkit leszúr.

Majd mindketten azzal fenyegették, hogy ha nem adja át a telefont, megverik, megölik. A felnőtt korú vádlott, hogy nyomatékot adjon kijelentéseiknek, a zsebéből elővett egy kést, míg fiatalkorú társa tenyérrel arcon ütötte a sértettet, aki ettől sírni kezdett, és félelmében bántalmazójának átadta a mobiltelefont és a fülhallgatót.

Ezután a sértett azt mondta a vádlottaknak, hogy odaadja nekik a másik telefonját is, de azért menjenek el a lakásához, ezzel azt akarta elérni, hogy hazaérve édesapjától segítséget kérhessen.

A vádlottak felültek ennek a cselnek, a megadott címre kísérték a sértettet, aki viszont megérkezésükkor egy hirtelen mozdulattal kicsavarta a fiatalkorú vádlott kezéből az eltulajdonított telefonját és beszaladt a lakásba, ahol édesapjának elmondta a történteket. Az apa kijött a házból, rákiabált a vádlottakra, akik eltérő irányokba futva elmenekültek a helyszínről.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak közül a fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést, míg a felnőtt korúval szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó cikkek