„Egy igazi lúzer”, „óriási stratégiai vereség”, „szégyenpad” – így reagált az ellenzék

Megosztás

Mint arról beszámoltunk, a Fidesz kilépett az Európai Néppártból. Az ellenzéki pártok egyből reagáltak a hírek – a Telex szedte össze a a legfontosabb résztvevők megnyilatkozását az ügyben. Gyurcsány Ferenc, a DK vezetője például így kommentálta a történteket a Facebookon: “Ebben a percben hivatalos lett. Ízlelgetik már a vereség ízét. Lehet itt magyarázkodni, mint az oviban, hogy ”Dehát nem kizártak minket, hanem mi magunk léptünk ki”. A lényeg ugyanaz. Vesztesek. Szó nincs Európa erős emberéről. Itt egy igazi lúzert látunk. Megérdemlik, ami most történik velük. És mi majd folytatjuk. Egy év múlva itthon is veszíteni fognak.”

Az MSZP-s Ujhelyi István “óriási stratégiai vereségnek” nevezte a lépést, míg Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje a következőket írta: “Több évig tartó bénázás után ma talán tényleg kiveti magából az Európai Néppárt a rohadt narancsot.”

“Orbánék ma távoztak Európa legnagyobb pártcsaládjából, de ne legyen senkinek illúziója: ma a Néppártot, holnap az Európai Uniót akarja otthagyni. Az, hogy ma kilépett a Fidesz az Európai Néppártból vagy elébe ment egy kínos kirúgásnak ebből a szempontból részletkérdés” – írta a Jobbik. Az LMP telenovellának nevezte a Fidesz és a Néppárt szakítását, míg a Liberálisok úgy fogalmaztak, hogy “Orbánék hivatalosan is Európa szégyenpadjára kerültek”.

Részletek a Telex.hu cikkében.

Kapcsolódó cikkek