Milyen adományozó és védelmező ez az Orbán-kormány… a felcsúti fociakadémia újabb 440 milliós állami támogatást kapott

Megosztás

A korábbi, már megítélt közel 2,5 milliárd forint mellé nem jön rosszul ez a kis zsebpénz a felcsútiaknak. Amire muszáj, arra mindig telik a járványidőszak közepén is, jó helyen van az a pénz a futballakadémiánál.

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány tao-programjának második részében 440 millió forint közpénzhez jutott – írta a G7 az MLSZ adatbázisa alapján.

A portál emlékeztet rá, hogy az alapítványnak korábban 2,4 milliárd forintot ítéltek meg sportszálló fejlesztésére.

Az adatbázisból nem derül ki, hogy a mostani összeget mire költheti majd az érintett, így csak tippelni lehet: az összeg mehet bérekre, utánpótlás-nevelésre, de akár a tevékenységhez szükséges eszközök vásárlására is.

A 440 millió forintot érintő döntés egyébként még csak az MLSZ adatbázisában látszik, az akadémia egyelőre nem tette közzé honlapján sem a részleteket, sem a jóváhagyásra vonatkozó nyilatkozatot.

A tao-rendszer működésének lényege, hogy a jóváhagyott programra nyereséges cégektől kell összekalapozni a „támogatást”. A vállalatok azonban nem saját pénzüket adják, hanem az államét, hiszen a profitjuk után fizetendő adót utalják az államkassza helyett a kiválasztott sportszervezetnek – írta a lap.

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek