Tényleg nagy bajban van a Barcelona, 63 millióval tartozik csak Messinek és ez nyilvánosságra is került

Megosztás

A katalán klub az egyik leghíresebb, legeredményesebb és az egyik leggazdagabb. Legalábbis eddig az volt, a járvány azonban még egy ilyen óriást is meg tud rengetni.

Lionel Messi pert indít az El Mundo ellen, amely vasárnap nyilvánosságra hozta a játékos 555 millió eurós szerződésének részleteit. Az FC Barcelonánál nem lehet túl rózsás a helyzet, mert a klub máris 63,5 millió euróval tartozik a játékosnak, pedig még csak egy hónap telt el az évből. Ennek ellenére az információt megszellőztető Radio Cope munkatársa azt mondta az Indexnek, hogy szerinte Messi június után is marad a Barcánál.

Szinte percenként jelennek meg érdekes információk Lionel Messiről és a hatszoros aranylabdás labdarúgó klubjáról, az FC Barcelonáról.

A LEGFRISSEBB ÍGY SZÓL: AZ EGYESÜLET NEM TUDTA KIFIZETNI MESSINEK A JANUÁR HÓNAPRA JÁRÓ 72 MILLIÓ EURÓS JÁRANDÓSÁGÁT (EZ NEM AZT JELENTI, HOGY AZ ÉV MINDEN EGYES HÓNAPJÁBAN ENNYIT KAPNA), HANEM CSUPÁN 8,5 MILLIÓT.

Ezek szerint 63,5 millióval tartozik neki, ahogy azt a Radio Cope nevű rádióállomás nyilvánosságra hozta.

De nemcsak neki, hanem a többi játékosnak is, ha nem is ennyivel. Azaz: közel áll a fizetésképtelenséghez a világ legnagyobb bevételekkel rendelkező klubja. 

Az Index felvette a kapcsolatot Tomás Guaschsal, a Radio Cope munkatársával, aki így jellemezte a klub és Messi között kialakult helyzetet:

Az 555 millió eurós Messi-szerződés kiszivárgásáról, illetve arról, hogy ki volt az úgynevezett vakond, egyelőre senki sem tud semmit – mondta Guasch kolléga. – Ami biztos: nagyon kevesen voltak ezen információ birtokában. Maga Messi, az ügyvédje, az apja, a klub részéről pedig Josep María Bartomeu, az akkori elnök, aki aláírta, továbbá Óscar Grau, az ügyvezető és Carles Tusquets, a klubot jelenleg irányító testület elnöke. Messiéknek nyilván nem állt érdekükben a szerződés publikálása, elvileg Bartomeunak, Graunak és Tusquetsnek sem. Valahogy mégis kiszivárgott. Nem lehet másra gondolni, mint hogy valaki(k)nek az az érdeke, hogy Messi elhagyja a klubot. És ez a valaki azt gondolja, hogy a Barca csődközeli helyzetének Messi csillagászati méretű fizetése az oka.

Guasch kolléga szerint azonban ez nem igaz, nem Messi dönti romba a Barcát, illetve csak részben, mert valóban az aránytalan méretű fizetések sodorják a csőd felé a klubot.

Ha a Barcának lenne tulajdonosa, vagy részvénytársaság formájában működne, akkor már régen csődöt jelentett volna – mondja a rádiós. – Csakhogy Spanyolországban a klubok nem gazdasági társaságok, hanem egyesületek. Amelyeknek a tagsági díjat fizető bérletesek az úgymond tulajdonosai. Az különben tarthatatlan állapot, hogy a Barca éves büdzséjének 85 százaléka a játékosok fizetésére megy el. Ezt egyetlen gazdasági társaság sem tudná elviselni, nemhogy a futballban, de az iparban vagy a kereskedelemben sem. Persze miközben leszögezem, hogy nem egyedül Messi fizetése az oka a Barca anyagi romlásának, az is egyértelmű, hogy nincs játékos a Földön, aki négy évre 555 millió eurót érne.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek