A vasárnapi tüntetés szervezőit másfél, a résztvevőit fél millió forintra büntették

Megosztás

Fejenként 500 ezer, összesen 1,5 millió forintra büntették a vasárnapi budapesti tüntetés szervezőit – közölte Ecsenyi Áron, a korlátozások elleni demonstráció szervezetője és a Le az Adók 75%-ával Párt elnöke egy Facebookra feltöltött videóban.

Ecsenyi szerint gyűlés tartása és gyűlés szervezése miatt büntette őket a „kommunista hatalom”. Azt is mondta, hogy ez nem tántorította el őket attól, hogy hétfőn újabb tüntetést szervezzenek a koronavírus miatti korlátozások ellen.

Vasárnap a Hősök terén pár százan gyűltek össze a meghirdetett tüntetésre. Ecsenyi Áron és testvére, Szilárd, valamint egy harmadik társuk főként elkeseredett vendéglátósokat várt az eseményre, és arra buzdították az üzlettulajdonosokat, hogy hétfőn tömeges üzletnyitással gyakoroljanak polgári engedetlenséget.

Az Ecsenyi testvérek vasárnapi tüntetésén több volt a rendőr, mint a demonstráló. A 3–400, elsősorban vendéglátóiparban dolgozó tüntetőt a rendőrök igazoltatták, közülük hat embert pedig a maszkviselés szabályainak megsértése miatt megbüntettek, majd rendbontás nélkül feloszlatták a tömeget.

via telex.hu kiemelt kép: Magyar Hang

Kapcsolódó cikkek