A szociális dolgozók bérkiegészítésére nem volt pénz, de a kormány ennek négyszeresét fordította stadionokra és sportra

Megosztás

Mindezt csak a járványhelyzet kezdete óta. A Fidesz-KDNP-nél sajnos egyértelmű a fontossági sorrend, amiben a szociális dolgozók igencsak alul helyezkednek el. A sportba pofátlanul ömlik a pénz a nehéz járványhelyzet alatt is, pedig ennek a pénznek a töredékéből megkaphatták volna a frontvonalban dolgozó szociális dolgozók is az egyszeri bérkiegészítést.

Erre hívta fel a figyelmet az LMP legutóbbi Facebook-posztjában.

“A napokban derült ki, hogy a koronavírus megjelenése óta a kormány mintegy 167 milliárd forint plusz költségvetési forrást fordított sportberuházásokra: ez közel a négyszerese annak, mint amennyibe a szociális dolgozók egyszeri félmillió forintos bérkiegészítése került volna.

Ijesztő, de valós adat, a stadionépítések és sportberuházások nem csorbulhatnak, minden más igen

Egyértelmű tehát, hogy forrás bőven lett volna arra, hogy a szociális dolgozók is megkapják az őket megillető jutalmat, csak a kormánynak egyszerűen minden más fontosabb. Inkább költenek stadionokra és egy nem létező olimpiára, minthogy legalább a minimális anyagi elismerést megadják annak a több tízezer dolgozónak, akik hónapok óta saját egészségüket kockáztatva tesznek meg mindent azért, hogy a beteg és idős emberek se maradjanak ellátás nélkül egy pillanatra sem.

Tegyünk azért, hogy minél többen megtudják az igazságot! Arra kérünk mindenkit, hogy ossza meg minél több helyen az alábbi képet, hogy mindenki pontos képet kaphasson arról, hogy mi a fontos ennek a kormánynak és kiket néz levegőnek.” (LMP)

Kapcsolódó cikkek