A gyásznép csak várt és várt, de hiába, mivel a pap elfelejtette a temetést

Megosztás

A rendkívül hosszúra nyúlt szertartást így végül sötétben fejezték be, mert jó időbe telt, mire sikerült pótolni a feledékeny atyát.

A 75 éves Czombos József már nyáron kérte nyugdíjazását idős kora miatt, de mivel paphiány van a környéken, még maradt egy kicsit.

Varsányban a búcsúztatásra felkért idős pap elfelejtette a temetést, ezért hiába várt rá a gyásznép – írja a Nool.hu.

Az újság szerint december 9-én délután kísért volna el egy elhunytat utolsó útjára a helyi temetőben, de nem jelent meg, ezért a temetkezési vállalkozó egy másik papot hívott.

A család először azt hitte, csak késik, de miután az egyik gyászlobogóvivő felhívta, bevallotta, hogy elfelejtette, de hamarosan érkezik. Negyed óra múlva újra elérték, ekkor már azt mondta, nem tud menni, mert nincs a közelben.

Szerencsére az új pap háromnegyed négyre megérkezett. Tudomásom szerint Szécsényből jött, és egy hittanórát hagyott ott a temetés miatt. Mindeközben szépen lassan sötétedni kezdett, a szertartás végére pedig a kántor már a telefonjával világítva nézte, amit felénekelt”

– mondta a gyászoló családtag, Petrovics Ferenc, aki azt állította, egy nappal korábban a búcsúztatáson is találkoztak a pappal.

“Tudomásunk szerint többször volt olyan eset, hogy az atya elkésett. Arra viszont nem számítottunk, hogy nem jön el” – tette hozzá, majd elmondta, az igencsak idős atyának talán be kellene látnia, hogy már nem tudja ellátni a feladatait.

A temetést elfelejtő Czombos József azt hangsúlyozta, nem szándékosan tett ilyet. “75 éves vagyok, ötvenkét éve állok papi szolgálatban, és még soha nem történt velem ilyen” – mondta.

Czombos saját bevallása szerint már nyáron kérelmezte nyugdíjazását idős kora miatt, de a környéken fennálló paphiány miatt még maradt egy időre.

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek