Megmutatta, hogyan lehet csalni Orbán Nemzeti Konzultációinak kitöltésével, jutalma, hogy rendőrök lepték el a lakását és mindent lefoglaltak

Megosztás

Pedig mennyivel egyszerűbb lett volna elmennie egy milliárdoshoz jachtozni, akkor kutya baja sem lenne. A kormány által vezérelt rendőrség nem tűri, ha belepiszkítanak a játékába.

Azonosította a rendőrség azt a férfit, aki a legutóbbi nemzeti konzultáció fiktív adatokkal történő tömeges kitöltését lehetővé tevő programról osztott meg videókat közösségi felületen – közölte csütörtökön a rendőrség a honlapján.

Közleményükben azt írták: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kiberbűnözés elleni főosztálya feljelentések alapján folytat nyomozást információs rendszer vagy adat megsértése bűntettének gyanúja miatt.

Az elsődleges információk szerint a legutóbbi nemzeti konzultáció weboldalát üzemeltető NISZ Zrt. az online kérdőív tömeges kitöltését észlelte – írták. Hozzátették: megállapították, hogy néhány azonos IP-címről többezres nagyságrendben érkeztek online kérdőívek.

A tömeges kitöltésekről valaki egy közösségi felületen több olyan videót is közzétett, amelyeken az volt látható, hogy egy automatikus kitöltést lehetővé tévő program segítségével fiktív adatokkal válaszolják meg az online konzultációs kérdőívet.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kibernyomozók az eljárás során azonosították a videók feltöltőjét, akinek tartózkodási helyén szerdán kutatást és lefoglalást tartottak. A férfi informatikai eszközeit a KR NNI munkatársai lefoglalták, ezeknek az eszközöknek a vizsgálata és elemzése jelenleg is folyamatban van – tették hozzá.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek