Félnek a harmadik hullámtól, ezért a lengyelek hetekre teljesen bezárkóznak – gondban az egészségügyi rendszer

Megosztás

December végétől Lengyelország gyakorlatilag teljesen bezárkózik a tavaszihoz hasonló módon, ugyanis az eddigi szigorítások kevésnek bizonyultak a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásában.

A koronavírus-járvány harmadik hullámát elkerülendő országos karantént tartanak Lengyelországban december végétől január közepéig – jelentette be Adam Niedzielski egészségügyi miniszter. Közlése szerint szilveszterkor is kijárási korlátozásokat vezetnek be.

A járványban megfertőződöttek számának növekedése az utóbbi hetekben 10 ezer körülire lassult le, az erről a szintről esetleg elinduló harmadik hullámmal azonban nem biztos, hogy az egészségügyi rendszer meg tudna birkózni – értékelte Niedzielski.

Erre hivatkozva közölte: a jelenlegi járványügyi intézkedések mellett

december 28-tól január 17-ig teljesen bezárnak az eddig a szolgálati utak céljából vendégeket fogadó szállodák, továbbá az élelmiszer- és illatszerboltok kivételével újból bezárnak a bevásárlóközpontok üzletei.

Az említett időszakban nem működhetnek a sípályák sem. A külföldről “szervezett közlekedéssel” érkezők számára tíznapos karantén lesz kötelező – mondta el Niedzielski.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek