Vigyázzunk! Csalók gyűjtenek pénzt Zsombi nevében a gyógyításhoz – de semmi közük a családhoz

Megosztás

Igazi aljas csaláshoz folyamodtak, akik a betegsége miatt országosan ismertté váló kazincbarcikai kisfiú, Zsombi nevében próbálnak “gyűjteni” az ő javára, ám ebből semmi nem igaz, a család ugyanis sosem házal.

Szélhámosok házalnak és gyűjtenek a kazincbarcikai Burinda Zsombornak az SMA 1-es típusú betegségben szenvedő gyermek családja nevében. Zsombin a világ legdrágább gyógykezelése segíthet, ami 730 millió forintba kerül, jelenleg is erre gyűjt a család.

Az elmúlt időszakban a nevükkel visszaélve jelentek meg házalók, amire a család közleménnyel reagált – írja a Kolorline.hu. Ebben az áll: több helyről is visszajelzéseket kaptak arról, hogy visszaéltek Zsombi nevével. A magukat Zsombi rokonának kiadó személyek házról házra járva gyűjtenek.

Egyetlen egy rokonunk, barátunk vagy önkéntesünk sem „házal”

– közölték Zsombi szülei, akik kérnek minden támogatót, hogy legyen óvatos és elővigyázatos azokkal, akik otthonukban, esetleg munkahelyükön megjelenve magukat Zsombi nagymamájának, nagybátyjának, vagy testvérének kiadva készpénzt kérnek el.

A rendelkezésre álló adatok alapján feljelentést tesznek az ügyben – tették hozzá.

A gyűjtésben résztvevő önkéntesek, akik perselyt helyeztek ki eseményen vagy egyéb nyilvános helyszínen, minden esetben rendelkeznek névre szóló, lepecsételt megállapodással a Szép jövőért Zsombornak Alapítvánnyal – hívták fel a figyelmet, hangsúlyozva: ezt minden esetben be is tudják mutatni.
Kérik, akinek kétségei merülnének fel adománygyűjtéssel kapcsolatban. az @smababyzsombor oldalnak küldött üzenetben jelezzék.
Aki támogatni szeretné Zsombi gyógykezelését, az alábbi módon teheti meg:Szép jövőért Zsombornak Alapítvány
Számlaszám: 11734152-21916838
IBAN: HU97 1173 4152 2191 6838 0000 0000
SWIFT kód: OTPVHUHB

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek