Pont ez hiányzott – a koronavírus-fertőzés után hónapokkal is jelentkezhetnek súlyos szövődmények, igencsak aggasztó hírek

Megosztás

Hiába rendelkezünk már jó ideje negatív tesztekkel, a szervezetünkben a korábbi fertőzés utóhatásaként igen komoly szövődmények is jelentkezhetnek. Ideje lenne, ha már véget érne ez a rémálom.

Azt már korábban is lehetett tudni, hogy a koronavírus-fertőzés rengeteg szövődménnyel jár. De azt csak a legújabb kutatások mutatták ki, hogy mik ezek közül a legdurvábbak.

Amióta kitört a koronavírus-világjárvány, az orvosok, kutatók folyamatosan kutatják a fertőzés lehetséges hosszú távú hatásait. E tanulmányokból kiderült: a Covid-19 nem csak a légutakra és a tüdőre, de a szívre, a vesére, sőt az agyra is rendkívül veszélyes. Olyan idegrendszeri elváltozásokat okoz, amik a már negatív teszttel rendelkezőknél és a tünetmentes betegeknél is előfordulnak.

Ezek közé a durva szövődmények közé tartozik a migrén, a zavarodottság, a depresszió, az epilepszia, de egyeseknél még ministroke is fellépett. Sőt, mint most bebizonyosodott, ezek közül a legtöbb hosszú hatású, még hónapokkal a megfertőződés után is jelentkezhet – írja a Corriere cikke.

Borsonline.hu

Kapcsolódó cikkek